Casele de avocatura si-au extins activitatea cu mult peste ceea ce stiam odata. Astfel, un avocat nu trebuie sa se ocupe neaparat de reprezentarea in instanta si de stabilirea cailor de atac in procerse. Acesta poate oferi mult mai multe servicii, toate in avantajul clientilor.

Unul dintre acestea este si infiintarea de firme, cu tot ce presupune aceasta. Astfel, indiferent ca avem de infiintat o firma de la zero, dar si in etape intermediare, precum infiintarea unui punct de lucru sau preschimbarea acestuia, toate sunt apanajul caselor de avocatura, care va pot ajuta in acest demers, ce poate deveni uneori prea anevoios si costisitor.

Va veti intreba, poate, de ce sa apelezi la o casa de avocatura si sa nu parcurgi acest demers de unul singur. Veti constata insa ca, adunand banii cheltuiti pe drumurile facute la Registrul Comertului, la banci sau pur si simplu timpul pierdut pentru toate aceste activitati vor cantari mai mult decat comisionul pe care l-ati achita unui avocat. Sa vedem, asadar, principalele avantaje pe care le puteti obtine apeland la ultimele noutati in avocatura si serviciilor caselor specializate.

Mai putina birocratie

Primul avantaj de care dispui in cazul infiintarii firmei la un avocat este eliminarea pasilor birocratici pe care trebuie sa ii parcurgi. Acest lucru rezida si din accesul la anumite baze de date disponibile avocatilor, astfel incat intregul parcurs poate fi mai simplu si mai rapid. Or, pentru un om de afaceri, orice secunda pe care o pierde cu intocmitul actelor se poate traduce in bani.

Nu mai punem la socoteala ca, in unele cazuri, sunt in joc sume consistente, legate de parafarea unor contracte si incasarea sumelor aferente. Prin urmare, daca doresti sa infiintezi o firma in mod rapid, atunci apelarea la un avocat reprezinta cea mai bina solutie. Incepand de la stabilirea numelui firmei si pana la identificarea sediului social si a domeniului principal de activitate, toate acestea iti pot fi puse astazi la dispozitie de sprcialisti in avocatura.

Consultanta pana la obtinerea documentatiei

De asemenea, apeland la specialistii in avocatura, poti beneficia de consultanta pe tot parcursul infiintarii unei firme, dar mai ales dupa aceea. Caci infiintarea unei firme nu presupune doar eliberarea certificatului constatator si a numarului de inregistrare d ela Registrul Comertului.

Birocratia de rigoare continua si dupa aceasta cu infiintarea punctului de lucru si obtinerea autorizatiilor necesare pentru care, daca nu esti obisnuit si esti nou intr-ale afacerilor, poti pierde mult timp si nervi. De asemenea, probleme pot interveni si in momentul in care te decizi sa mai deschizi un punct de lucru sau, din varii motive, sa doresti schimbarea sediului social al societatii. Din acest punct de vedere, un avocat iti poate rata pasii de urmat, cu beneficii pe termen lung pentru compania ta.