Se spune despre lumea afacerilor ca este o jungla, in care cel mai puternic are, ca si in viata reala, castig de cauza, inghitindu-l pe cel slab. Acest lucru este insa valabil pe o piata insuficient reglementata si cu un cadru juridic ce lasa loc la ambiguitati si interpretari. Chiar si asa, sunt numeroase noutati in avocatura care te pot ajuta sa treci peste anumite neclaritati si chiar sa rezolvi anumite conflicte care se pot naste din aceasta cauza.

Este si cazul contractelor comerciale, care sunt de multe ori generatoare de litigii si care rareori s epot rezolva fara apelarea la calea instantei. Dar, cum de obicei este mai usor sa previi decat sa tratezi, tot asa, un avocat bun iti poate da solutii pentru intocmirea unor contracte care sa nu lase loc de echivoc si pe care ai putea sa te bazezi, inclusiv in cazul unui litigiu de natura comerciala.

Din acest punct de vedere, casele de avocatura au in portofoliul lor servicii menite sa ofere solutii la orice tip de problema contractuala si de afaceri.

Redactarea contractelor, primul pas

Primul pas pe care-l avem atunci cand incercam sa incheiem o afacere cu cineva, dupa negocieri si ajungerea la un numitor comun, este legat de redactarea contractelor. Desi la prima vedere pare ceva banal, existand in acest sens sute de modele la liber pe internet, in realitate, lucrurile sunt cu mult mai complicate. Aceasta in sensul in care fiecare contract trebuie personalizat, iar antreprenorii implicati trebuie sa fie atenti la toate detaliile, astfel incat sa fie acoperite in cazul unor viitoare litigii.

Un contract bun, alcătuit de specialisti in avocatura, putem spune ca este ca o asigurare de viata, in sensul in care ne protejeaza produsele sau serviciile oferite, precum si profitul obtinut de e urma acestora. Din acest punct de vedere, firmele de avocatura stau la dispozitia clientilor cu servicii specializate in redactare si asistenta juridica in redactarea si revizuirea contractelor comerciale, in aceasta categorie intrand contractele de vanzare-cumparare, transportul marfurilor sau comisioanele oferite partenerilor si colaboratorilor.

De asemenea, printre alte noutati de natura juridica, firmele de avocatura ofera acum asistenta juridica in aproape orice fel de tranzactii comerciale precum si in cazuri extreme, precum procedura de executare silita.

Dincolo de activitatea curenta, o casa de avocatura va poate ghida pasii in activitatea de recuperare a creantelor de la terti. Nu trebuie sa apelezi neaparat la companiile specializate in aceasta activitate, putand face chiar tu acest lucru. Aceasta daca, intr-adevar, detii un avocat bun si il ajuti sa isi faca treaba.

Stim cu totii ce inseamna ca un client sa nu isi onoreze platile catre o companie. Datoriile sunt rostogolite in permanenta, sunt cautate in permanenta surse de finantare, astfel incat experientele de acest tip sa nu mai reorezinte nicio sperietura.