In ziua de astazi, respectarea legislatiei si chiar cunoasterea ei in detaliu, nu te scuteste de probleme juridice. Te poti trezi oricand cu un sechestru sau chiar cu o acuzatie grava, venita din partea unor persoane rauvoitoare sau chiar din propria vina. Insa, cum dreptul la aparare in justitie este garantat de Constitutie, tot asa fiecare dintre noi ar trebui sa ne cunoastem drepturile atunci cand ne prezentam in instanta, intr-un dosar civil sau penal.

Iar daca multi considera ca nu le trebuie avocat atunci cand se prezinta in fata instantei, nu te lovesti de acest neajuns decat atunci cand chiar iti trebuie o strategie buna de aparare. Acesta este motivul pentru care firmele specializate vin in permanenta in sprijinul clientilor cu noutati in avocatura, cu servicii diversificate, astfel incat sansele lor la un proces echitabil si, mai ales, la reusita, sa fie maxime.

Reprezentare pe toate planurile

Primul serviciu de care vei beneficia din partea unei fieme de avocatura se refera la asistenta juridica, precum si reprezentarea in fata instantei. Din acest motiv, vei putea gasi aici toate serviciile de care ai nevoie, in toate etapele unui proces. Prima etapa este cea a reprezentarii in calitate de invinuit. Astfel, in cazul unui proces penal, aceasta este faza in care se construiesc dosarele si se aduna probele de catre procurori.

Indiferent ca avem de-a face cu o infractiune de o gravitate mai mica, cu un risc scazut pentru societate, precum evaziunea fiscala, ori cu una mai grava, precum coruptia sau traficul de droguri ori de carne vie, in toate acestea vei avea nevoie de o aparare solida.

Aceasta in conditiile in care, pentru fapte grave, procurorii solicita de obicei in instanta pedeapsa maxima, mai ales daca se considera ca fapta poate avea reprecusiuni grave asupra societatii, putand reprezenta un exemplu negativ pentru ceilalti membri ai comunitatii.

Reprezentarea juridica nu se opreste insa in faza urmaririi penale. Odata ce o persoana devine inculpat, aceasta va avea nevoie de reprezentare in fata instantei. Astfel, odata cu trimiterea in judecata poti spune ca procesul abia incepe, iar rolul avocatului in acest caz poate face diferenta intre o viata in spatele gratiilor sau o pedeapsa mai blanda, poate chiar una cu suspendare.

In fine, sa presupunem ca procesul nu a mers asa cum ne-am fi asteptat, iar inculpatul ajunge in final in spatele gratiilor. Pedeapsa privativa de libertate nu trebuie sa insemne insa sfarsitul vietii. In esenta, dreptul si legislatia din Romania considera ca o persoana care si-a ispasit pedeapsa poate beneficia de aceleasi drepturi si de o viata normala cu a celorlalti membri ai comunitatii. Iar un avocat bun iti poate crea premisele pentru o liberare inainte de termen si reintegrarea in societate.